|
Forum |
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli...
12-03-2012 13:30:53
|
|
|
Arturysta |
|
Na forum od: 16-11-2010 14:25:10
Miasto: |
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Miłość nie zna wartościowania."Erich Maria Remerque
"Miłość bardzo przypomina torturę albo zabieg chirurgiczny [...] Ona albo on będzie wykonawcą czy katem;drugie pacjentem albo ofiarą."Charles Baudelaire
"Miłość koi niedolę i budzi w nas dzielność.Jest wezgłowiem smutku i skrzydłem męstwa."Samuel Taylor Coleridge
"Mając dwadzieścia lat,myślałem tylko o kochaniu.Potem kochałem już tylko myśleć."Albert Einstein |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Humor..
09-03-2012 16:37:01
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Humor
Pijana kobieta jest niewątpliwym sukcesem feminizmu.
Jak wyglądałby świat bez mężczyzn?
Byłby pełen szczęśliwych, grubych kobiet.
Z czego najczęściej ptak ma obrączkę?
- Ze szminki.
Co robi kobieta patrząc się na czystą kartkę?
- Czyta własne prawa. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
09-03-2012 14:13:29
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Miłość to partia kart,w której wszyscy oszukują:mężczyźni,by wygrać,kobiety,by nie przegrać."Alfred Hitchcock
"Miłość to uparte dziecię,nigdy się mocniej nie uczepi szaty nadziei,jak wówczas,gdy ta bliska jest zniknięcia."Johann Wolfgang von Goethe
"Miłość nie jest całkowicie ślepa,ale cierpi na daltonizm."Henryk Sienkiewicz
"Miłość nieodnawiana każdego dnia stanie się przyzwyczajeniem,a z biegiem czasu niewolą."Dżubran Chalil Dżubran |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz..
06-03-2012 16:22:29
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz
Ja też nie jestem za tym aby mi kiedyś dach runął na głowę,ale w sprawie tej obwodnicy nawet się przegapiło sprawdzenie własnymi ornitologami i ekologami czy faktycznie są tam jakieś ptaszki pod ochroną,czy był to tylko przysłowiowy pic na wodę.Jeżeli są,należało przesadzić te ich krzaczki,itd. na własne pola,wpierw odwlekając budowę obwodnicy aż do przyjęcia się tych roślin.
Teraz można tylko pozwolić by ta droga powstała,i się modlić aby faktycznie to była autostrada by były podstawy do skarg do wszelakich europejskich trybunałów,sądów,i fundacji.Owszem,jest teraz kryzys w Europie,więc nie wiadomo kiedy do tych naszych skarg by się dokopali,i czy by je po przeczytaniu nie wpchali z powrotem pod same dno,ale zawsze jest nadzieja,i nic innego tu się już nie zrobi.Mam znajomych z takich miast jak Warszawa,Katowice,Wrocław,Poznań,Kraków,i nie będę tu pisał co oni mają do powiedzenia po zobaczeniu zdjęć tych wywieszek protestacyjnych,poza tym,że wszyscy są zgodni iż na tej wsi nigdy nie wrócę do zdrowia! |
IP Logged
|
Last Edited On: 06-03-2012 16:24:46 Autor Arturysta for the Reason
|
|
|
|
|
|
05-03-2012 12:43:35
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"W miłości jest zawsze trochę szaleństwa.Ale zawsze też w szaleństwie jest trochę rozumu."Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Milość prawdziwa składa się z rzeczy nieskończenie wielkich i zarazem nieskończenie małych."Victor Marie Hugo
"Miłość szczęśliwa.Czy to jest normalne,czy to poważne,czy pożyteczne-co świat ma z dwojga ludzi,którzy nie widzą świata?"Wiesława Szymborska
"Miłość to ostatnia szansa.Poza nią doprawdy nie istnieje nic,co mogłoby nas utrzymać przy życiu."Louis Aragon |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
01-03-2012 14:07:26
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Dobroć polega na szanowaniu i kochaniu ludzi bardziej,niż na to zasługują."św.Paweł z Tarsu
"Jedynie miłość rozumie tajemnicę:innych obdarować i samemu przy tym stać się bogatym."Clemens Brentano
"Jest się wiernym,dopóki trwa miłość,a kochankiem,dopóki przedmiot miłości jest blisko."Carlo Goldoni
"Jest tylko jeden ratunek dla zmęczonej duszy-miłość do drugiego człowieka."Jose Ortega y Gasset |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Alt-Grottkau..
27-02-2012 16:16:41
|
|
|
P.Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
Dorothea u. ich freuen uns sehr auf die Busfahrt am 18.5.2012 nach Grottkau bzw. Grodkow.Unser Heimatgefühl zwingt uns dort hinzufahren.Die noch lebenden Jahrgänge ca. 1925 bis ca. 1940 werden noch diese Heimatgefühle haben, aber diese Jahrgänge werden mit zunehmender Zeit weiniger. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
27-02-2012 16:13:11
|
|
|
P.Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
Dorothea u. ich freuen uns sehr auf die Busfahrt am 18.5.2012 nach Grottkau bzw. Grodkow.Unser Heimatgefühl zwingt uns dort hinzufahren.Die noch lebenden Jahrgänge ca. 1925 bis ca. 1940 werden noch diese Heimatgefühle haben, aber diese Jahrgänge werden mit zunehmender Zeit weiniger. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
27-02-2012 16:09:29
|
|
|
P.Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
IP Logged
|
|
|
|
|
|
27-02-2012 16:09:19
|
|
|
P.Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
IP Logged
|
|
|
|
|
|
27-02-2012 12:39:19
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Humor
- Coś taka wkurzona?
- Mężowi na urodziny kołowrotek kupiłam do wędki.
- No to chyba dobrze? Twój stary co weekend z kolegami przecież na ryby jeździ. Nie spodobał mu się?
- Gorzej. Zapytał co to jest. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
27-02-2012 09:03:13
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Kto się pracą służebną zadowala,ten nigdy pańskiej władzy nie zdobędzie."Xunzi
"Aby być kochanym,nie rozstawaj się nigdy z ukochaną,nie wycisnąwszy jej trochę łez z oczu."Honore de Balzac
"Aby znaleźć miłość,nie pukaj do każdych drzwi.Gdy przyjdzie twoja godzina,sama wejdzie do twojego domu,życia,serca."Anonim
"Do dwóch słów "miłość i miłosierdzie" można sprowadzić całe credo chrześcijańskie."Matka Teresa z Kalkuty |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
23-02-2012 16:59:02
|
|
|
Dipl. Ing. Paul Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
Wir Alt -Grottkauer freuen uns sehr auf die Heimatfahrt nach Stary-Grodkow am 18. bis 22.05.2012. 1000 Dank gilt Frau Renate Taplick schon jetzt. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
23-02-2012 16:23:52
|
|
|
Dipl. Ing. Paul Eckert |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Alt-Grottkau
Wir alten Alt-Grottkauer freuen uns sehr auf die Heimatfahrt am 18.-22.5.2012 nach Stary -Grodkow. Dank gilt schon heute Frau Renate Taplick 1000fach. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
23-02-2012 15:50:26
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Jedynym sposobem,by uniknąć zepsucia pod wpływem pochwał,jest pracować dalej [...].Innego wyjścia nie ma."Albert Einstein
"Nie przepracowałem ani jednego dnia w swoim życiu.Wszystko,co robiłem,to była przyjemność."Thomas Edison
"Codzienną pracą twoją możesz wszystko dobre na tym świecie zepsuć i wszystko złe naprawić."Maria Dąbrowska
"Praca zostaje wykonana przez wysiłek,a nie przez pragnienie:nie wejdzie jeleń do paszczy śpiącego lwa."Xunzi |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
20-02-2012 09:18:58
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Nie wolno niczego nie robić tylko dlatego,że nie można zrobić wszystkiego."Nikołaj I.Turgieniew
"Dla triumfu zła potrzeba jedynie,aby dobrzy ludzie nic nie robili."Edmund Burke
"Są trzy sposoby,żeby coś zrobić:zrobić to samemu,wynająć kogoś,i zabronić dzieciom robienia tego."Anonim
"Co ważniejsze dla sukcesu:talent czy pracowitość?A co ważniejsze w rowerze:przednie czy tylne koło?"George Bernard Shaw
"Jesteśmy odpowiedzialni nie tylko za to,co robimy,ale także za to,czego nie robimy."Molier
"Na ziemi nie ma końca-jest tylko praca tworzenia."Antoine de Saint-Exupery
"Nie spodziewajcie się niczego po człowieku,który pracuje wyłącznie dla potrzeb własnego życia,a nie dla trwania w wieczności."Antoine de Saint-Exupery
"Pracując dla samych dóbr materialnych,budujemy sobie więzienie.Zamykamy się w samotni ze złotem rozsypującym się w palcach,które nie daje nam nic,dla czego warto żyć."Antoine de Saint-Exupery |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
14-02-2012 17:05:13
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
No gra.Ale czy nie ma tej obwodnicy na życzenie samych mieszkańców wsi,którzy nie chcieli oddać swoich pól,no i czy nie jest nawet już za późno by protestować przeciwko tym mieszkańcom?Chyba przez tych mieszkańców nie tylko teraz nie powstała ta odwodnica,ale i nigdy nie powstanie,znowu właśnie przez nich. |
IP Logged
|
Last Edited On: 14-02-2012 17:35:26 Autor Arturysta for the Reason
|
|
|
|
|
|
14-02-2012 16:56:52
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Umiarkowanie i praca są prawdziwymi lekarzami człowieka:praca wzmaga apetyt,zaś wstrzemięźliwość zabrania nadużywać go."Jean-Jacques Rousseau
"Powinniśmy być wdzięczni Adamowi:odebrał nam błogosławieństwo lenistwa i dał w zamian przekleństwo ciężkiej pracy."Mark Twain
"Pracuj tak,jakby wszystko zależało od ciebie,ale ufaj tak,jakby wszystko zależało od Boga."św.Augustyn
"Bóg daje orzechy,ale ich nie rozgryza."Johann Wolfgang von Goethe |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
13-02-2012 19:53:57
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Arturysto! Bez grosza mojej złośliwości w Twoim kierunku. Ale jestem za tym aby ten Twój ostatni post w g...o się obrócił.
Bo co prawda, to prawda: O starogrodkowskiej "schetynówce" to trzeba już ewidentnie zapomnieć. Ale światełko w obwodnicowym "tunelu" jeszcze się tli. I oby nam ono jeszcze mocno zaświeciło. Tego sobie i Tobie życzę. Bo przecież ponoć raz do roku to i broń sama strzela. Trochę rzadziej to i cuda ponoć się też zdarzają.... Pozdrawiam. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
13-02-2012 19:40:57
|
|
|