|
Forum |
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Boże Narodzenie 2011..
23-12-2011 15:36:33
|
|
|
Arturysta |
|
Na forum od: 16-11-2010 14:25:10
Miasto: |
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Boże Narodzenie 2011
Niestety jestem artystą,a nie poetą ;).
Niech wszystkich Bóg obdarzy tym,czego Bóg sam wie że najbardziej oni potrzebują!Tego nikomu nie życzę,lecz o to się modlę do Boga.-Arturysta |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli...
23-12-2011 15:31:29
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Szczęście innych ludzi zachwyca dlatego,że w nie wierzymy."Marcel Proust
"Śmiałym szczęście sprzyja."Terencjusz
"Trzeba zaczynać od najskromniejszego szczęścia,wówczas przychodzi częściej."Erich Maria Remarque
"Szczęście podobne jest do kobiety:uśmiecha się do bogatszych."Ignacy Piotr Legatowicz |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Biblioteka on-line Goethe-Institut w Polsce..
23-12-2011 14:17:16
|
|
|
heinzeckert2@alice-dsl.net |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Biblioteka on-line Goethe-Institut w Polsce
Besuchen Sie als Pole
Onleihe des Goethe-Instituts Polen
http://www.goethe.de/ins/pl/kra/bib/olh/deindex.htm oder
Biblioteka on-line Goethe-Institut w Polsce
http://www.goethe.de/ins/pl/kra/bib/olh/plindex.htm
|
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Boże Narodzenie 2011..
23-12-2011 10:11:25
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Boże Narodzenie 2011
Skacze aniołek, skacze po chmurkach
Niesie życzenia w anielskich piórkach.
Niesie w plecaku babki i świeczki,
A w walizkach złote dzwoneczki.
Wesołych ale zarazem i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia AD 2011 całemu Forum na czele z Adminem - życzy Anthony. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Boże Narodzenie 2011..
23-12-2011 09:41:34
|
|
|
relaksik |
|
Na forum od: 23-12-2011 08:32:58
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Boże Narodzenie 2011
Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!
--
Sprzedaż mieszkań Poznań |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Humor..
22-12-2011 17:03:56
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Humor
Z wiekiem szansa na znalezienie miłości dozgonnej wzrasta. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Zmiany na stronie www..
21-12-2011 21:44:07
|
|
|
admin |
|
Na forum od: 20-11-2009 17:36:46
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Zmiany na stronie www
Witam
Zmiany na stronie starygrodkow.pl z dnia 21.12.2011 dotyczą ;
- uaktualniono rozkład jazdy PKP - teraz to chyba przewozy regionalne ?
- rozbudowano zakładkę handel detaliczny
- zamieszczono życzenia świąteczne i noworoczne
Serdecznie pozdrawiam
Ireneusz Kowalski. Opole |
IP Logged
|
Proba 1 |
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz..
21-12-2011 16:22:18
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz
Może by tak skorzystać z okazji Świąt żeby wreszcie te wywieszki zdjąć?Jak wiadomo że nikt nie poświęci swojego pola na tą obwodnicę,to po co to wszystko?!Zarząd dróg teraz nie tylko Wam pluje w twarze,ale i w"twarze"tych wywieszek,i to na Wasze własne życzenie(...i nie tylko życzenie).Przepraszam,ale ludzie z Grodkowa się śmieją z Was.
Więc możecie się ze mnie nabijać,ale jakoś większość osób,którzy wzięli mnie kiedyś na stopa,zawsze mówili że najmądrzejsze wywieszki były te moje(nom,w końcu choćby to nie ja wywiesiłem na przystanku,"800 lat bez obwodnicy!"),a ktoś nawet zażartował bym się ubiegał o stanowisko wójta !Był to owszem żart,ale gdybym mógł być wójtem choćby na tydzień,to tylko po to by to wszystko z tej gminy wywalić na bruk,i,jak wiecie,zacząłbym od GOPSu.Pan Ireneusz już nieraz tu mi zwrócił uwagę na tą moją waleczność przeciwko GOPSowi,ale fakty faktami że te panie świadomie mnie wykańczały aż nieraz miałem stryczek na szyi(moja psychoterapeutka potwierdziła że miały obowiązek nie tylko wobec mojej Babci,ale i również wobec mnie),nikt te panie nie zmuszał do podjęcia akurat tej pracy(wzięły ją bo była pod nosem,i tyle),i nikt je nie przywiązał do niej łańcuchami.Jak aż tak tej pracy nie cierpią,to w każdej chwili mogą z niej zrezygnować!Nie są niczyimi niewolnicami.
|
IP Logged
|
Last Edited On: 22-12-2011 16:35:50 Autor Arturysta for the Reason
|
|
|
|
|
|
21-12-2011 15:55:52
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Szczęściem jest przeżyć wszystkie nieszczęścia."Nikos Kazandzakis
"Szczęście-na szczęście-nie wie,do kogo należy."Ali Ibn Abi Talib
"Szczęście bez chmurki staje się niejednokrotnie bardzo trudne do wytrzymania."Molier
"Szczęście człowieka jest w jego woli."Friedrich Schiller |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
19-12-2011 14:21:01
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Szukający szczęścia jest jak pijak,który nie może trafić do domu,ale wie,że ma dom."Wolter
"Nie zalety ciała i majątek dają szczęście,lecz prawość charakteru i zalety umysłu."Demokryt z Abdery
"Wielu szuka szczęścia ponad ludzką miarę,inni poniżej jej,lecz ono znajduje się obok człowieka."Konfucjusz
"Nie w poznaniu leży szczęście,lecz w dążeniu do niego."Edgar Allan Poe |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Humor..
14-12-2011 17:01:41
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Humor
Wytłumacz mi, Rebe, bo nie rozumiem: przychodzisz po pomoc do biednego - pomaga ci jak tylko może. Przychodzisz do bogacza - udaje, że cię nie widzi. Czemu tak się dzieje?
- Spójrz, Abram, przez okno. Co widzisz?
- Sara z Ickiem idzie ze sklepu. Josel na bazar jedzie. Rapaport z Rywką rozmawia...
- Dobrze, Abram. A teraz spójrz w lustro. Co widzisz?
- Cóż mogę widzieć, Rebe. Siebie samego widzę.
- Widzisz, Abram - okno jest ze szkła i lustro ze szkła. Wystarczy dodać odrobinę srebra i już widzisz tylko siebie... |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
14-12-2011 14:34:15
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe."Platon
"Szczęście jest miłością,niczym innym.Kto potrafi kochać,jest szczęśliwy."Hermann Hesse
"Szczęście przychodzi do tego,kto za nim nie goni."Mahomet
"Chcąc doznać pełni szczęścia,trzeba je dzielić z kimś drugim."Mark Twain |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
12-12-2011 11:36:40
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia."Fiodor M.Dostojewski
"Szczęście to jedyna rzecz,która się mnoży,jeśli się ją dzieli."Albert Schweitzer
"Szczęśliwym nie jest ten,kto wydaje się innym,lecz ten,kto sam się za takiego uważa."Seneka Młodszy
"Człowiek,który umie żyć w harmonii z samym sobą,jest szczęśliwy."Oscar Wilde |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
09-12-2011 12:41:00
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Jeśli chodzi o szczęście,to warto się po nie bardzo nisko schylić."Erich Maria Remarque
"Radość i miłość są skrzydłami wielkich przedsięwzięć."Johann Wolfgang von Goethe
"Prawdziwe szczęście jest rzeczą wysiłku,odwagi i pracy."Honore de Balzac
"Szczęście człowieka na ziemi zaczyna się dlań wtedy,gdy zapominając o sobie,zacznie żyć dla bliźnich."Nikołaj W. Gogol |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Wieść gminna..
08-12-2011 13:30:32
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Serdecznie witam!Co do tego sklepu,to tylko co najwyżej instynkt mi podpowiada że dawny właściciel po prostu odpucowywuje ten sklep.Po nagłym zamknięciu tego sklepu,raz tam widziałem napis w śniegu"Stary Grodków".Nie wiem co to miało znaczyć,ale może mieć coś wspólnego z tym ogrodzeniem.To tyle jak ode mnie na ten temat.
Z obwodnicą długo nic nie będzie,skoro sam Grodków musiał czekać dobrze ponad dekadę na swoją obwodnice,nie wspominając już że każdy chce obwodnice,byleby nie zarekwirowano jego pola do tego celu,a dano nam aż 3 warianty jej powstania wiadomo by jak najwięcej mieszkańców skłócić.Osobiście uważam że pola tych osób powinne być poświęcone,którzy mogą sobie na to pozwolić.Broń Boże nie można odebrać pól tym mieszkańcom,którzy bez nich znaleźliby się w mojej sytuacji finansowej,też musząc cierpieć wielkiej łasce pań z GOPSu.
Nie wiem jak to jest możliwe,że te panie się zachowują jakby łaskę komuś robiły,gdy jest to tylko ich pracą.Przecież gdyby sklepikarki taką łaskę robiły,mimo że muszą się znacznie więcej narobić i nabiegać,to by z roboty wyleciały na rzecz zrobienia miejsca dla pracowniczek o większym pojmowaniu rzeczywistości i kulturze osobistej.Totalna schizofrenia!
|
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Wieść gminna..
08-12-2011 09:41:24
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
No i stary chodnik się już "rwie" we wsi... A obwodnica i owszem "jest" ale... w trzech koncepcjach... Oby te trzy koncepcje urodziły jedną konkretną i "urodziwą koncepcyjkę" a nie skończyło się na osiągnięciu celu zamierzonego przez władze (tj. zmodernizowaniu drogi przez wieś) - natomiast "obwodnica pozostałaby sprawą: przyszłości, nowych koalicji i nowych rządów"... Jakoś nieodparcie ciągle właśnie tak to widzę w dobie europejsko-ogólnoświatowego kryzysu. Obym się mylił Drodzy Starogrodkowianie!!! Póki co TIR-y pod oknami jak mieliście - tak macie. Tyle, że teraz w czasie remontu drogi to może co nieco wolniejsze one są niż były...
A tak nawiasem jeszcze zapytam, bo nie mam czasu robić "userowskiego dochodzenia"... Kto i co robi w tym drugim naszym sklepie ??? Bo "coś" się tam robi. Z drogi widać kostkę brukową, ogrodzenie przerabiane. A co ma być w środku? Dalej handel? Jaka branża? Jak coś wiecie (wiesz Arturysto) - to napiszcie (napisz Arturysto). Pozdrawiam. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
07-12-2011 16:16:29
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Szczęście jest naszą matką,nieszczęście-wychowawcą.Monteskiusz
"Zła fortuna to ma przynajmniej dobrego,że rozumu nauczy,a przyjaciela pokaże."Andrzej Maksymilian Fredo
"Pieniądze szczęścia nie dają.Dopiero zakupy."Marylin Monroe
"Nie myśl o szczęściu.Nie przyjdzie-nie zrobi zawodu,przyjdzie-zrobi niespodziankę."Bolesław Prus |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz..
06-12-2011 15:13:24
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Obwodnica,nasza szansa na następny Skarbimierz
No,chyba cała(prawie)wieś jest teraz pogrążona w żałobie.
Ja nadal będę tu zamieszczał wszystkim cytaty,bo po prostu mnie cieszy budowanie czegoś.Mnie głównie smuci że zmarnowano szansę na odłączenie się od tych Skoroszyc.Zawsze fakt że jesteśmy STARYM Grodkowem by jakoś ciążyło Grodkowi na sumieniu,gdy Skoroszyce z tego samego powodu mogą nam conajmniej pozazdrościć. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
06-12-2011 15:03:18
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Szczęśliwe małżeństwo to długa rozmowa,która wciąż wydaje się za krótka."Andre Maurois
"Małżonkowie powinni wystrzegać się kłótni,jeżeli nie dość się kochają,aby się pogodzić."Edmond Rostand
"Ożenić się bez miłości jest rzeczą tak samo podłą i niegodziwą człowieka,jak odprawiać mszę bez wiary w Boga."Anton P.Czechow
"Często w małżeństwie pierwej się rodzą przykrości niż dzieci."Platon |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
02-12-2011 16:35:45
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Jest tylko jedna rzecz gorsza od małżeństwa bez miłości-małżeństwo,w którym istnieje miłość,ale tylko z jednej strony."Oscar Wilde
"Małżeństwo powinno ciągle zwalczać potwora,który pożera wszystko...a tym jest spowszednienie."Honore de Balzac
"Małżeństwo to morze,dla którego dotychczas nie wynaleziono kompasu."Heinrich Heine
"W małżeństwie ważne jest,by dobrać się nie tylko zaletami,ale i wadami."Magdalena Samozwaniec
"małżeństwo nie jest stanem-jest umiejętnością."Magdalena Samozwaniec |
IP Logged
|
|
|
|
|