Forum
Witaj Gość   [Zaloguj]
«pierwszapoprzednia11121314151617181920następnaostatnia»
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 14-09-2011 20:48:18 
Anthony

Gość
Forum : Dyskusja ogólna
Temat: Cytaty,złote myśli.

Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami.

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 14-09-2011 13:01:07 
Arturysta
Na forum od: 16-11-2010 14:25:10
Miasto

"Bogactwo może być źródłem przyjemności,ale nie jest godne pożądania samo dla siebie."Arystyp z Cyreny

"Bogactwo przyczynia wielu przyjaciół."Salomon

"Bogactwo zawsze nastawione jest na pokaz,ale życie człowieka biednego-to rzecz poufna."Simone de Beauvior

"Bogatym nie jest ten,kto posiada,lecz ten,kto daje."Jan Paweł II

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 13-09-2011 15:35:45 
Arturysta
Miasto

"Najlepsze są te kobiety,które są cnotliwe wobec obcych,a rozpustne wobec męża.Ali Ibn Abi Talib

"Nie ma nic tak złego jak kobieta zła,i nie ma nic tak dobrego jak kobieta dobra."Eurypides

"Umysł kobiety jest przerażający w układaniu intryg."Eurypides

"Bogactwo człowieka mierzy się rzeczami,z których on spokojnym sercem rezygnuje."John Steinbeck

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 09-09-2011 14:22:48 
Arturysta
Miasto

"Jedynym mężczyzną,który nie może żyć bez kobiet,jest ginekolog."Arthur Schopenhauer

"Kobieta niezadowolona potrzebuje luksusów,ale kobieta,która kocha mężczyznę,może spać na gołych deskach."David Herbert Lawrence

"Piękna kobieta to raj dla oczu,piekło dla duszy,i czyściec dla kieszeni."Bernard Le Bovier de Fontenelle

"Mądra niewiasta buduje dom swój,a głupia i zbudowany zepsuje."Symonides z Keos

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wybory zamiast losowania na ślepo... 07-09-2011 10:22:02 
Anthony

Gość
Temat: Wybory zamiast losowania na ślepo.

Za miesiąc znowu będziemy kogoś wybierać. O ile oczywiście do urny trafimy. Ja w każdym razie tam trafiam regularnie i zawsze.

Obiecywacze "obwodnicowi" tym razem nie wchodzą w rachubę. Oni niech sami się wybierają tak między sobą. I niech sami sobie też obiecują to i owo. A którzy to oni są to my już raczej dobrze wiemy. Pozdrawiam tych co piszą tutaj na forum i tych co ukradkiem tylko sobie podczytują cudzą twórczość. 

IP Logged
 Tytuł:Odp:Humor.. 06-09-2011 16:12:21 
Arturysta
Miasto
Temat: Humor

Armia amerykańska postanowiła wynagrodzić trzech generałów. Za każdy centymetr swego ciała każdy z nich miał dostać po 1000 $.
Pierwszy mówi:
- Zmierzcie mnie od stóp do głowy! - Generał miał 185 cm wzrostu i dostał swoją należność.
Drugi powiedział:
- Zmierzcie mnie od stóp do wyciągniętych ramion! - miał 228 cm i też dostał swoją należność.
Nadszedł czas na trzeciego generała, który mówi:
- Zmierzcie mnie od jaj do końca siura!
Lekarz nieco zdziwiony mówi do generała, że dużo raczej nie będzie. Po chwili generał ściąga majtki. Lekarz zdumiony pyta: Generale, ale gdzie wy macie jaja?
- W Kazachstanie!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Humor.. 06-09-2011 15:52:57 
Arturysta
Miasto

2 września. Szkoła Podstawowa nr 2 w Kielcach. Klasa II e:
- Dzieci, kto z was był w wakacje na wsi? - pyta nauczycielka.
- Ja!
- I ja!
- I ja!
- Dobrze. A jakie głosy słyszeliście na wsi?
- Muuu!
- Beeee!
- Meeee!
- Spie*dalaj z ciągnika, gówniarzu!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Humor.. 06-09-2011 15:45:21 
Arturysta
Miasto

Synek pyta taty:
- Tato a czy ja byłem adoptowany?
- Tak byłeś, ale cię oddali.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 06-09-2011 13:16:09 
Arturysta
Miasto

"Kobiety nie przebaczają mężczyźnie błędów,które same popełniły."Henryk Sienkiewicz

"Kobieta nie starzeje się dopóty,dopóki jest pożądana."Gabriela Zapolska

"Kobieta zawsze będzie niebezpieczeństwem dla wszystkich rajów."Paul Claudel

"Ideałem mężczyzny jest kobieta,której nie może znaleźć."Alfred de Musset

"Pogoń za piękną kobietą jest zawsze podniecająca."Oscar Wilde

"Przyjaźń z kobietą zawsze kończy się miłością."Henryk Sienkiewicz

"Uroda kobiety jest formą władzy."Susan Sontag

"Mężczyzna potrafi znieść cokolwiek,tylko nie łzy kobiety,których był przyczyną."Karel Capek

"Są kobiety,które aby zamaskować swe krzywe nogi,noszą bardzo duże dekolty."Gabriela Zapolska

"Kobieta cierpi w miłości bardziej niż mężczyzna-ale umie to lepiej ukryć."Eurypides

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 30-08-2011 15:28:18 
Arturysta
Miasto

"Mężczyźni pragną zawsze być pierwszą miłością kobiety.Kobiety zawsze pragną być ostatnim romansem mężczyzny."Oscar Wilde

"Mężczyźni zazdrośni są o tych,którzy ich poprzedzili,a kobiety o te,które przyjdą po nich."Marcel Achard

"Nie będzie przyjacielem kobiety,kto może być jej kochankiem."Honore de Balzac

"Mężczyzna,któremu się powiodło,to ten,co zarabia więcej,niż może wydać jego żona.Kobieta,której się powiodło,to ta,która znalazła takiego męża."Sacha Guitry

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 26-08-2011 14:58:01 
Arturysta
Miasto

"Każda kobieta jest dla mężczyzny bogiem,który może dokonać w nim cudu."Aleksander Świętochowski

"Kiedy kobieta jest piękna?Kiedy mężczyźni ją za taką uważają."Francoise Sagan

"Kiedy kobieta kocha,przebacza wszystko,nawet zbrodnie;kiedy nie kocha,nie przebacza niczego,nawet cnót."Honore de Balzac

"Kobieta sama sobie jest zagadką,a jej rozwiązaniem jest ciąża."Horacy

"Kobiety prowadzą z mężczyznami wojnę,w której ci mają tę wielką przewagę,że dziewczęta są po ich stronie."de Chamfort

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 24-08-2011 13:40:13 
Arturysta
Miasto

"Im więcej kobiet zna mężczyzna,tym bardziej prymitywny pogląd o nich sobie wyrabia."Francois Mauriac

"Jak mądre byłyby kobiety,gdyby miały te rozumy,które dla nich potracili mężczyźni."Julian Tuwim

"Jeden pocałunek mężczyzny może złamać całe życie kobiety."Oscar Wilde

"Jedyna rzecz,o której kobieta nigdy nie zapomina,to data jej urodzin,kiedy się na nią zdecyduje."Dorothy Parker

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 24-08-2011 07:55:34 
Anthony

Gość
Temat: Wieść gminna

Wczoraj w tej "drugiej" rozgłośni opolskiego radia obiecywał przewodniczący sejmiku województwa opolskiego (nazwisko Wierdak z Nysy). "Odczarowywał" naszą obwodnicę planami wojewódzkimi bodajże na lata 2014-2020... (a jakże - ze środków unijnych!).  Ludowe powiedzenie głosi: "Czekaj tatko latka"...   Rzekł on tam w tym radio iście mesjańsko: "Pojawiła się szansa na realizację budowy obwodnicy Starego Grodkowa"... 

Nysie już kilkukrotnie objawiał on takie nyskie plany "obwodnicowe" -  tak pewnie przypadkiem też przed wcześniejszymi wyborami... Tym razem "wrzucał" równolegle jakieś plany wójta Skoroszyc.  Zarzucają ci oni wspólnie tę przynętę (wyborczą?) na nas???  Żeby oni tak najpierw coś dokazali robotą a potem się chwalili, ale już faktami a nie obietnicami. A nie odwrotnie. Bo obietnice wyborcze to z zasady tylko obietnice... W Nysie to już je dobrze tam znają...

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 22-08-2011 14:54:29 
Arturysta
Miasto

"Gdyby wszystkie kobiety były wierne,z kim mężczyźni zdradzaliby swoje żony?"Roberto Rocca

"Gdzie u kobiety zaczyna się miłość,tam kończą się wszystkie zasady."Tadeusz Dołęga-Mostowicz

"Gdzie w grę nie wchodzi miłość lub nienawiść,tam gra kobieta miernie."Friedrich Wilhelm Nietzsche

"Im są piękniejsze,tym bardziej chcą być podrywane,żeby móc powiedzieć nie."Al Goldstein

IP Logged
 Tytuł:Odp:Coś dla duszy..... 22-08-2011 14:53:03 
Arturysta
Miasto
Temat: Coś dla duszy...

Witam wszystkich!
    Ostatnio na pewnym portalu społecznościowym miałem zaszczyt zaprzyjaźnić się z kimś bardzo,bardzo oddanym sprawom medytacji,transcendencji,Pismom Wedyjskim,w ogóle sprawom ducha.I podzieliłem się z nim swoimi doświadczeniami(o swojej świadomości tego Pierścienia,nadrealności Chrystusa,a wcześniej stanami Nirwany[gdy już mi mózgownica wysiadała ze stresu spowodowanego wojskiem]),tylko pragnąc uzyskać jego opinii czy jestem tym"wariatem",czy może mam racje że to psychiatrzy prędzej są tymi wariatami.On od razu mnie spytał ile już lat poświęciłem na tak gorliwej medytacji,bo to wszystko jest coś co najczęściej przychodzi dopiero na starość po całych dekadach medytowania,w stanach wyjątkowo głębokiej medytacji.
    Więc jestem bardzo ucieszony że nie jestem żadnym tam wariatem(choćby w jego opinii),tylko osobą już otwartą na to,na co inni muszą się otwierać całe swoje życia!Spytał mnie też o mój styl codziennego życia,na co mogłem tylko odpowiedzieć prawdą iż jestem kłębkiem stresu,frustracji,złości,i nie tylko,i że może nie palę już papierosów,ale za to potrafię sobie nieźle wypić na wypłatę,i że chyba wręcz można nazwać mnie babiarzem,bo nie ma dla mnie na tym świecie nic piękniejszego niż piękna,długonoga dziewczyna o długich,gładkich włosach,a byłem nawet nad Wielkim Kanjonem,czy widziałem wielkie Sequoie na własne oczy.To go również zafascynowało,że będąc tak oddanym pragnieniom doczesnym można i tak być osobą jak najbardziej wyjątkowo uduchowioną.Tak że bardzo się cieszę z tego wszystkiego!
Pozdrawiam!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 19-08-2011 15:51:40 
Arturysta
Miasto

"Gdy kobieta spostrzeże,że nie podoba się nikomu,zostaje dewotką w nadziei,że podoba się Bogu i wszystkim świętym."Aleksander Świętochowski

"Gdy się białogłowa przeciw tobie zaweźmie,choćbyś się w szparę w podłodze skrył,jeszcze cię igłą stamtąd wydłubie."Henryk Sienkiewicz

"Gdyby Bóg zapytał kobiety,czego ona sobie życzy,odpowiedziałaby,ażeby wszystkie inne były od niej brzydsze i skromniej ubrane."Aleksander Świętochowski

"Gdyby kobiety ubierały się tylko dla jednego mężczyzny,nie trwałoby to tak długo."Marcel Achard

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 19-08-2011 15:48:56 
Arturysta
Miasto

To jest bardzo zła informacja i głupie posunięcie,ponieważ drogi budują.Na obwodnicy mogłyby powstać wiele dochodowych zakładów pracy,które mogłyby całą wieś rozbudować proporcjonalnie do pomysłowości przedsiębiorców i samych mieszkańców.Jest to strasznie przykre że mamy tak"mądre"i ślepe jak ćmy władze.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 18-08-2011 22:45:36 
Anthony

Gość

Najnowszy tygodnik z  Nysy (dostępny w naszych sklepach) w wydaniu z 16-22 sierpnia 2011r donosi, że obwodnica Starego Grodkowa już ministerialnie już nie wchodzi w rachubę.  Smutne to ale prawdziwe niestety. Z palca chyba nie wyssali sobie tej informacji redaktorzy...

Ciekawe co na to nasz senator starający się o reelekcję tym razem z ramienia PSL? Obiecał nam swego czasu na sesji, że się postara i nam pomoże u ministra infrastruktury...

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 17-08-2011 13:45:12 
Arturysta
Miasto

"Gdy kobieta długo w mężczyznach przebiera,zwykle najgorzej wybiera."Wojciech Bogusławski

"Gdy kobieta jest w gniewie,cztery małe pocałunki wystarczają,aby ją pocieszyć."Carlo Goldoni

"Gdy kobieta odmawia miłości,z proponuje ci przyjaźń,nie bierz tego za odmowę;znaczy to,że chce postępować według kolejności."Molier

"Gdy kobieta przestaje przypominać dziecko,przestaje być kobietą."Karol Bunsch

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 16-08-2011 14:59:17 
Arturysta
Miasto

"Droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek,ale są kobiety,które znają krótszą drogę."Jacques Tati

"Dusze kobiece zdolne do bezgranicznej miłości to anielskie wyjątki;są one wśród kobiet tym,czym artyści wśród mężczyzn."Honore de Balzac

"Dziewczyna to piec,w którym powoli piecze się baba."Magdalena Samozwaniec

"Gdy chodzi o modę,kobiety gotowe są ponieść każdą ofiarę."Stefan Zweig

IP Logged
Pokaż stron #  «pierwszapoprzednia11121314151617181920następnaostatnia»