|
Forum |
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Wieść gminna..
13-05-2011 16:43:04
|
|
|
Arturysta |
|
Na forum od: 16-11-2010 14:25:10
Miasto: |
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Witam drogich Panów!
Panie Ireneuszu,a może nie miałem zły pomysł by dziennikarze faktyczny powód do budowania obwodnicy zarejerstrowali kamerami,bo jeżdżąc autobusem do domu się nieraz słyszało bardzo mało pochlebne żarty na temat tych wywieszek i protestów pomiędzy kierowcą a pasażerami.Wręcz jak tu się z nimi nie zgodzić że nagle się znalazła np."kraina najdelikatniejszych motylków świata na wyginięciu"?Jeżeli ktoś ma lepsze pomysły,niech się nimi dzieli,bo to wstyd po tym wszystkim(ich rozmowach,żartach)wysiadać na przystanek Starego Grodkowa. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
12-05-2011 20:35:26
|
|
|
admin |
|
Na forum od: 20-11-2009 17:36:46
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Witam
Również doszły mnie takie słuchy. Ma to być prawdopodobnie 16-go maja w poniedziałek.
Ciekawe czy uczestnicy wezmą też udział w blokadzie ( już kolejnej ) drogi ????.
Pozdrawiam. |
IP Logged
|
Proba 1 |
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli...
12-05-2011 15:34:09
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Na tym polega wartość życia,że płaci się za nie nawet życiem." Karel Capek
"Jeżeli będziesz żyć w zgodzie z naturą,nigdy nie będziesz ubogi." Seneka Młodszy
"Trzy czwarte życia trawimy na chceniu bez uczynku i na uczynkach bez chcenia." Denis Diderot
"Tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia." Albert Einstein |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
11-05-2011 11:33:46
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Życie jest to czas,którego jedną połowę zatruwają nam rodzice,a drugą dzieci." Ilja G. Erenburg
"Musisz żyć dla innych,jeżeli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie." Seneka Młodszy
"Celem życia jest:w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu." Henryk Elzenberg
"Musimy nauczyć się żyć razem jak bracia,jeśli nie chcemy zginąć jak szaleńcy." Martin Luther King |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Odp:Coś dla duszy.....
11-05-2011 11:31:13
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Drogi Panie Anthony,dokładnie,a dlatego bo Chrystus nas wszystkich tak kocha,że gdy komuś z nas krzywdę się zrobi,boli go to tak samo jakby ktoś krzywdę zrobił któremuś z naszych dzieci.Bo czy to cię też nie boli gdy ktoś ci skrzywdzi kogoś ukochanego?
Co do tych wspomnianych ludzi,ja owszem jak najbardziej jestem Chrześcianinem,ale podchodzę do tych ludzi w sposób Buddysty.Mimo tego,szczęka opada jakie łajzy się widzi na YouTube np jako przewodniczących blokady drogi...
(Myślenie non-stop o tym jest dobrym sposobem na odchudzenie !)Pozdrawiam i dziękuję! |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
10-05-2011 22:27:48
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Obiło mi się o uszy, że koło 15 maja ma się odbyć w Starym Grodkowie nadzwyczajna Sesja Rady Gminy Skoroszyce w sprawie obwodnicy. Prawda to czy fałsz ??? Pozdrawiam. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
10-05-2011 22:17:51
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
„Coście uczynili jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili” (Mt 25, ...
Tak bym to ujął komentując zachowania pewnych osób, o których piszesz Arturysto w swoim ostatnim poście... Pozdrawiam. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
10-05-2011 16:02:49
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Cytaty,złote myśli.
"Cłowiek winien tyleż wysiłku dać w upraszczanie swego życia,ile go daje w komplikowanie." Henri Bergson
"Życie jest ciągłą walką, a pokój jest tylko owocem zwycięstwa." Joseph Conrad
"Na najważniejszych skrzyżowaniach życiowych nie stoją żadne drogowskazy." Charles Spencer Chaplin
"Nie otrzymujemy krótkiego życia,lecz je takim czynimy. Nie brakuje nam czasu,lecz trwonimy go." Seneka Młodszy |
IP Logged
|
Last Edited On: 10-05-2011 16:03:44 Autor Arturysta for the Reason
|
|
|
|
|
|
10-05-2011 15:59:38
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Skoro sam Apostoł św.Tomasz rzekł że musi wpierw"włożyć palec",by uwierzyć,mimo że był świadkiem cudów Chrystusa i sam je czynił w Jego imieniu,wiem że zrobiłem z siebie pośmiewisko wśród wielu ludzi którzy może chodzą do Kościoła chrześciańskiego,ale nadal naśladują pogańskiego Światowida zamiast Chrystusa,i tym bardziej jest im obcy fragment z listu św.Jakuba,"Jeżeli komuś z was brak mądrości,niech Boga pyta,a będzie mu dana bez wypomnienia.Ale niech pyta z wiarą,bowiem człowiek chwiejny przypomina falę morską tu i tam miotaną.",by mogli sami sprawdzić u ŹRÓDŁA że żadnych nieprawd Wam tu nie podałem.
Pośmiewisko lub nie,są rzeczy z którymi czasami po prostu musisz się podzielić z innymi...(Zróbcie jak św.Jakub radzi.Pozdrawiam!) |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
02-05-2011 13:58:38
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Jezus Chrystus:Czy jest On w naszym zasięgu?
Ponownie proszę żeby wszyscy wyobrazili sobie ten już wspomiany otaczający nas"pierścień"wieczności,który nas stworzył,wraz z całym naszym wszechświatem będącym Mu jedynie ziarenkiem piasku wśród całej"plaży"piasku takich wszechświatów w jego wnętrzu,i że ów"pierścień"jest niezmiernie większy niż ten,który sobie właśnie wyobraziliście.Ponownie wczujecie się w brzmienie tej otaczającej nas olbrzymiej wszechpotęgi.Ponownie wczujecie się w jedność z tą potęgą,wiecznością,Bogiem ani bez początku,ani bez końca,w te zdumiewające piękno.
Teraz zdajcie sobie sprawę z otaczającej Was realności/rzeczywistości,będąc w tym stanie jedności z tym"pierścieniem",i wyobraźcie sobie osobę wielkości zwykłego człowieka,który promieniuje światłem niezmiernie jaśniejszym niż słońce,oraz kompletnie bezwarunkową,przeczystą miłością,który jest bardziej fizycznie obecny niż cała ta realność/rzeczywistość,z jakiej właśnie zdaliście sobie sprawę,bo On faktycznie jest bezgranicznie bardziej realny niż cały ten wszechświat razem wzięty(i jak pisze w Biblii,Jezus Chrystus został wzięty do Nieba wraz z ciałem,a więc Bóg nie tylko jest duchem,ale i ciałem,więc istotą pełną).Z pozoru wydaje się to trudne,wręcz wielu niemożliwe że ktoś może być prawdziwsze niż otaczająca nas materia,lecz tylko póki się nie dowiemy że już teraz obecna fizyka określa materię jako nic więcej niż coś w rodzaju zastygłego światła.I tak samo jak my potrafimy przenikać np dym papierosa,podczas gdy powiew wiatru jest dla dymu papierosowego siłą nie do pokonania,bo jesteśmy bardziej realni od dymu czy wiatru,tak samo my wylądowalibyśmy w szpitalu po zderzeniu z najbliższą ścianą,podczas gdy Bóg może przenikać całą materię bez trudu,bo również jest bardziej realny od tego zwykłego mu"zastygłego światła".
Proszę wyobraźcie Go sobie,a raczej otwórzcie się na Niego za pomocą wyobraźni,i wytrwajcie nawet gdybyście mieli beczeć za swoje brudne grzechy i grzeszki jak dzieci!...Modlimy się do Niego jak do powietrza,na dodatek jakby do powietrza w kosmos,podczas gdy tym powietrzem raczej jesteśmy my,a nie Bóg!Mówcie do Niego jeszcze realniej,niż mówicie do zwykłych ludzi.No i na Waszym miejscu ja bym uważał co niedzielę co biorę do ust z ręki księdza,bowiem jest to rzecz autentycznie święta.W Judasza wstąpił szatan po zjedzeniu łamanego chleba z ręki Chrystusa bo nie dość że Judasz Go zdradził,to jeszcze zbeszcześcił Go swoją zdradliwą,niegodziwą mordą.Powtarzam,na Waszym miejscu bym naprawdę uważał co niedzielę...I jak sami możecie teraz odkryć(jeżeli wytrzymacie),na końcu Chrystus nie powie,"Idźcie precz ode mnie wy,którzy czynicie zło.",by kogokolwiek potępić,ale żeby wreszcie dać im tą ulgę możności skycia swojej niegodziwości sprzed Jego oblicza,czego będą pragneli bardziej niż czegokolwiek innego możliwego.Póki tu jesteście,unikajcie zła,tego"Halloweenu"na opak Halloweenu w USA,i starajcie się czynić jak najwięcej dobra.
Czy Reinkarnacja istnieje?
Reinkarnacja musi istnieć,bo tylko wtedy może istnieć sprawiedliwość.Jeżeli Bóg nie byłby sprawiedliwy wobec nas,nie mógłby być Bogiem.Zatem jest to kolejny argument za tym abyście odłożyli precz tą zawiść i zazdrość,i pogardę na tle swoich sąsiadów,którzy akurat teraz mają lepiej,ponieważ jak wcześniej nie byliście jeszcze bardziej genialni od Einsteina,lub bogatsi od Billa Gatesa,to w przyszłości jeszcze możecie.To samo się tyczy pogardy dla sąsiadów.Nie macie pojęcia jakimi potworkami sami mogliście być w poprzednim wcieleniu,lub jakimi będziecie w następnym,więc jakie trudne by to nie było,za podłość swojego sąsiada starajcie się odwdzięczyć życzliwą obojętnością,jak już go pokochać jak bliźniego swego nie potraficie. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
26-04-2011 16:23:26
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Ach!Szlag człowieka bierze gdy jeszcze do tego się pomyśli że Polska jest państwem prawa,drogi Panie Ireneuszu!Jak jest to państwo prawa z ustawami i konstytucją,to czego GOPS sobie robi co chce,zamiast co do niego należy,mimo ze tak prawo nakazuje?!Ponad prawę są?
Pro-po Pana poglądów duchowych,bardzo byłoby mi miło gdyby Pan się z nami nimi podzielił,a co do tych cytatów,proszę wiedzieć ze mnie bardzo cieszy powodzenie tego tematu,i staram się o źródło nowych złotych myśli i cytatów!Jest to bardzo miłe budować coś pozytywnego,i gorąco zachęcam innych do otwarcia się na te źródło szczęścia! |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
23-04-2011 13:02:28
|
|
|
admin |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Witam
Temat jaki zainicjował Arturysta jest bardzo konkretny. W tej kwestii mam wykrystalizowany światopogląd lecz z nim się nie manifestuję. Z rozmysłem powstrzymuję się od polemiki na tym forum w tej kwestii. Chciałbym zauważyć że temat już w 3 poście bardzo mocno zboczył z kursu i zjechał na GOPS w Skoroszycach. Apeluję o konsekwencję tematyczną. Doskonale rozumiem też Arturystę który ma parę męczących go ( i nierozwiązanych ) spraw stąd też takie odejście z tematycznego kursu.
Serdecznie pozdrawiam |
IP Logged
|
Proba 1 |
|
|
|
|
|
Tytuł:Zmiany na stronie www..
23-04-2011 12:10:54
|
|
|
admin |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Zmiany na stronie www
W miarę swoich możliwości staram się na bieżąco urozmaicać tę stronę o nowe zakładki, zdjęcia i teksty. Wraz ze zmianami na tej stronie podaję również datę ich ostatnich zmian. Kilka osób zwróciło mi uwagę na to iż trudno się domyśleć czego te zmiany dotyczą i wymaga to przeglądnięcia całej strony. Uznałem tę uwagę za bardzo zasadną i postanowiłem założyć nowy temat na forum o zmianach na stronie www i informować czego te zmiany z danego dnia dotyczą. I tak zmiany z dnia 17.04.2011 r dotyczą :
1. W zakładce Protesty, blokady dodano 50 nowych zdjęć z akcji banerowej z dnia 26.03.2011r.
2. W zakładce Geschichte, ( Historia ) przetłumaczono teksty z języka niemieckiego na język polski. Tłumaczeń dokonała Agnieszka Roziewska.
Pozdrawiam
Ireneusz Kowalski, Opole |
IP Logged
|
Last Edited On: 23-04-2011 12:16:15 Autor admin for the Reason
|
Proba 1 |
|
|
|
|
|
Tytuł:Wielkanoc 2011 r..
23-04-2011 11:20:59
|
|
|
admin |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wielkanoc 2011 r
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkaocnych, pełnych wiary i nadziei oraz radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół życzy
Ireneusz Kowalski |
IP Logged
|
Last Edited On: 23-04-2011 11:50:47 Autor admin for the Reason
|
Proba 1 |
|
|
|
|
|
19-04-2011 14:57:18
|
|
|
Arturysta |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Jak macie jakieś lepsze pomysły,to piszcie.Mam nadzieję że nie robię tylko z siebie pośmiewiska.
Co do tematu Kościoła katolickiego,podzielam dystans Pana Anthony,ale nie polecam nikomu własnej drogi rozwoju duchowego ponieważ czycha na Was sporo niebezpieczeństwa na którym też się ciężko poparzycie,jak ja,a można od tego nawet postradać zdrowe zmysły.Choćby wróżbiarstwo,które ogłasza się jako taka pewna droga poznawania prawd i prawdy,jest niebezpieczeństwem ponieważ odbiera adeptowi zdolność do samodzielnego podejmowania decyzji,wręcz do samodzielnego myślenia(już nie wspominając o takich rzeczach jak antychryst,guru Sai Baba,czy masowo sprzedawane Pierścienie Atlantów).
(Ponadto,osobiście uważam że Wy,mieszkańcy własnej wsi,Starego Grodkowa,zachowujecie się bardzo nieładnie nie pisząc tu nic.Naprawdę obgadywanie się wzajemnie jest tak energo i czasochłonne?To jest internet,gdzie w ciągu ułamku sekundy o czymś cały świat się może dowiedzieć.Jak już nic nie pomaga,to może ten fakt pomoże?Ludzie,daliście cudzoziemcom"zjeść"forum własnej wsi.No,mi z tym nieswojo,mimo że jestem Wam jakimś tam chamerykańcem,obcym...) |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
18-04-2011 13:25:02
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Serdecznie dziękuję za odpowiedź drogi Panie Anthony!Co do tej obwodnicy,takie jest moje zdanie=
Jeżeli Państwu naprawdę zależy na obwodnicy,a nie kłócicie się o utratę miedzy,jak mi mówiono,Wasze argumenty muszę być solidne,a takie rzeczy piszecie na banerach że nikt by Wam nie uwierzył że to ja siedziałem w psychiatryku wśród wszystkich mieszkańców Starego Grodkowa!Kto z Nowinki czy Skoroszyc potwierdzi że od rana do rana jest tu TIRów karawana?!Wszyscy się mogą tylko śmiać z tego!Więc bardzo proszę Pana Ireneusza o to żeby Pan dogadał się z Gaworem lub Centrozłomem,a jeżeli będzie trzeba to z AgroAsem,lub kimkolwiek z TIRami,z glinami wyposażonymi w fotoradar,oraz z dziennikarzami z kamerą wideo.Niech wpierw policja pokryjomu zmierzy prędkość jazdy przeciętnego TIRa,a potem niech dziennikarze kamerą na statywie zarejestrują drgania na pierwszym piętrze byle paru wybranych przez siebie domów gdy TIR Gawora(lub kogoś innego)przejedzie z tą samą prędkością,i z tym samym ładunkiem co przeciętny TIR.Proszę Państwa,raczej na takim materiale opierajcie swoją walkę o tą obwodnice,a nie na kłamstwach i jakichś spalinach,gdy widać jak sami wywozicie szambowozy w pola(co musi każdego przejezdnego cudzoziemca aż skręcać)!Jak Wam powiedzą że droga przez Stary Grodków będzie jakaś specjalnie ogumiona,czy jakaś tam kto wie jaka,wytyczcie że również Wam obiecano że już nie będzie tych dziur po każdej zimie,a co macie z powrotem na tej"nowoczesnej"szosie widać gołym okiem w drodze do Nysy.Ta"nowoczesna,współczesna"szosa nie ma nawet roku!
Owszem,wychowałem się w kraju gdzie Halloween był tylko przez jeden dzień w roku,w który to ludzie przebierali się za diabłów,a nie przez cały rok,w którym to diabły są przebrani za ludzi,ale fakty faktami że prawie wszyscy siedzimy w tak samo starych strukturowo domach,i kto wie ile tego wibrowania tych"wibratorów"takich przydrożnych pań w kusych sukienkach za opłatę te domy jeszcze zniosą.Nie piszcie o hałasie czy spalinach gdy domy mogą Wam runąć na głowy!Użyjcie też argumentu że skoro nie można zrobić gdzieś tam obwodnicy przez jakichś ptaszków,to tym bardziej dla ludzkiego dobra powinna ta szosa Was omijać.Kto jest ważniejszy?Jakieś głupie ptaszki,czy ludzie?
Ja wpierw sądziłem że nie ma gdzie tej obwodnicy zrobić.Ale jak jest,i jestem tu już 16 lat,to chyba(CHYBA!)już wytrzymam jeszcze te 14 lat by móc to nabyć i sprzedać w cholerę.O przyłączenie się do Grodkowa nadal walczcie,bo te Skoroszyce były,są,i nadal będą tylko bardzo bolesnym garbem na plecach wszystkich.Dekady to potwierdzają!Gorzej być już nie może,wręcz Państwa dzieci i wnuki będą mogły chodzić do szkoły w mieście,a dzieci są najważniejsze i najlepszą inwestycją w Wasze emerytury.Więc proszę walczcie nadal o ten Grodków.Niech"dziecko"Grodków odbierze z powrotem swojego"dziadka"Starego Grodkowa z tej skończonej psiarni,gdzie nawet inwalidy próbuje się doprowadzić do samobójstwa ich sklerotycznymi babciami,a co dopiero dla reszty nie ma zmiłuj sie.Za to były co chwile nowe schody do urzędu gminy,niczym z potrzeby nowych czerwonych dywanów dla jakichś królewskich mości!Za Wasze pieniądze to było!Kto widział taką"gospodarność"lokalnych władz w USA?!Tam to wszystko już by dawno temu przed sądem stało!A tu?!Ludzie,nie ma na to słów!
Jak mają być wybory,a Grodków będzie miał nas w nosie,postarajmy się o ludzi z poza nawet całego województwa,bo powtarzam że trzeba kupę elementu z tej gminy wywalić(kto się z tym nie zgodzi?!),i powtarzam że ja osobiście proszę by zaczęto od GOPSu.
|
IP Logged
|
|
|
|
|
|
13-04-2011 20:39:42
|
|
|
Anthony |
Gość |
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Arturysto! Jak dla mnie Bóg = dogmat. Nie szukam rozwiązań tam, gdzie ich szukać nie należy. Skoro wierzę (a istotnie wierzę) to sama wiara jest dla mnie budująca i trwała.
Jeżeli natomiast chodzi o sprawę "kleru" jako samego w sobie - to na ten temat już mam pewne własne poglądy i przemyślenia... Średniowiecze już dawno minęło i mamy realne czasy ludzi wykształconych, oczytanych i światłych... Świat się zmienia - to i obyczaje, tradycje, zasady u "przewielebnych" też powinny ewoluować. A jak jest - to sami widzimy i możemy sobie to ocenić...
Natomiast co do sprawy obwodnicy to patrzę na tą sprawę realnie i "trzeźwo". W tym temacie mamy nie tyle "ostatni gwizdek" co już wręcz mamy "po gwizdku"... Więc szanse obwodnicowe starogrodkowskie oceniam na spokojnie i na chłodno. Wybory październikowe tuż , tuż - więc przeróżnych "obietnic i obiecywaczy" nam nie zabraknie na pewno... Ale obietnice to tylko słowa, a czyny i dokonania to już całkiem co innego... Więc - poczekajmy to zobaczymy i "po owocach" ich poznamy.
Napisałeś, że ewentualna obwodnica może "niektórym wyjdzie bokiem" czy coś w tym rodzaju. Myślę, że tych potencjalnych , o których piszesz to szukać należy chyba raczej wśród "niezabanerowanych". Nie wierzę, że nie mają oni wystarczającego talentu, pieniędzy, czasu czy koncepcji aby się "zabanerować". Oni chyba się bardziej niż inni obawiają, że na obwodnicy mogą trochę więcej stracić niż zyskać... |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
Tytuł:Coś dla duszy.....
13-04-2011 14:42:05
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Coś dla duszy...
Chciałbym oderwać uwagę wszystkich choćby na chwilę od obecnego zamieszania bardzo istotnym tematem,jak i pokrzepić nasze dusze:"Czy Bóg istnieje?".Ponieważ jest to temat problematyczny z którym często mam do czynienia na innych forach,a nawet wręcz śmiele można rzec że jestem na innych forach szykanowany za moją wiarę,i często mi się zarzuca np,"To kto Boga stworzył,skoro Bóg nas stworzył?",myślę że również tu świetnym początkiem będzie jeżeli każdy taki kryjący się ateista,niedowiarek,zastanowi się nad kołem lub pierścieniem,zda sobie sprawę czy koło lub pierścień ma jakiś początek i koniec.Czy ma pierścień początek?Czy ma koniec?Nie na darmo pierścień jest symbolem wieczności.I tak samo jest z Bogiem,że również On nie ma ani początku,ani końca,po prostu JEST,tak jak jego imię znaczy,Jahwe(nie Jehowa,które jest starotestamentowym imieniem Chrystusa),"Ja jestem".
Teraz poprosiłbym żeby wszyscy wyobrazili sobie iż dla tego"pierścienia",który nas stworzył,cały nasz wszechświat jest tylko ziarenkiem piasku wśród całej"plaży"piasku takich wszechświatów w jego wnętrzu,z nami indywidualnymi jeszcze drobniejszymi ziarenkami piasku,ale że ów"pierścień"jest niezmiernie większy niż ten,który sobie właśnie wyobraziliście(naprawdę NIEZMIERNIE WIĘKSZY).Czy czujecie brzmienie tej otaczającej nas olbrzymiej wszechpotęgi?Czy nie jest to przepiękne?Wczujecie się w jedność z tą potęgą,wiecznością,Bogiem ani bez początku,ani bez końca!Odłóżcie obwodnicę na chwilę na bok,jak i te złe życzenia i zawiść na tle sąsiadów,i rozkoszujcie się tą jednością z Absolutem.(Najlepiej starajcie się trwać w niej na zawsze.)
Wiemy że tak jak na każdej wsi,tu również mamy zbyt często do czynienia z wiecznym"Halloweenem"niektórych osób,i to z pokolenia na pokolenie,którego apogeum i stałym elementem jest pokazowe chodzenie do Kościoła po świętokradztwo,Komunię,ludzi którzy tylko na pokaz szanują przykazania Boże i nauki Chrystusa żeby nie odstawać nie od normy(bo jest to chore),ale żeby nie odstawać od innych takich im podobnych.Nie będę się rozpisywał np ile chorej frajdy takim"Chrześcijanom"sprawia byle nieszczęście sąsiada,czy choćby jak potrafią całymi dobami spendzać w oknach trajkocząc na każdego kto przejdzie,niczym snajper z karabinu,bo jest to zbędne dla Was którzy dłużej tu mieszkacie ode mnie,więc jeszcze lepiej się wzajemnie znacie niż ja Was.Mam tylko nadzieję że coś to każdemu dało,a tym którym nic to nie dało,"bo Bóg nie spełnia moich próźb",proszę wiedzieć że nie można twierdzić iż ktoś nie istnieje tylko dlatego bo nie odbiera naszych telefonów.Akurat tak się składa że Bóg zawsze odbierze Wasz telefon gdy tylko"zadzwonicie"do Niego w słusznej sprawie,a mianowicie szczerze wypowiecie"Ojcze,nie moja,lecz Twoja wola niech się stanie".Zawsze Wam wtedy odpowie co musicie zrobić.I czy chcecie w to wierzyć,czy nie,jesteście tu żeby dążyć do doskonałości tego wszechpotężnego"pierścienia",do jedności z Bogiem,a nie żeby się materialnie wzbogacać i móc wywyższać nad innymi jak tylko się da(na czym polegały te Wasze dotychczasowe głuche Bogu telefony).Więc ta odpowiedź zawsze będzie radą jak przybliżyć się do Boga,i bardzo często będzie strasznie trudna do wykonania.Spróbujcie,"Ojcze,nie moja,lecz Twoja wola niech się stanie.",a zawsze dostaniecie odpowiedź,o ile byliście szczerzy!
P.S.(Bardzo proszę Państwo o odzew czy w ogóle Was ten temat interesuje,zwłaszcza w obecnym zamieszaniu związanym z tą obwodnicą na której możecie być może faktycznie wyjść jak Zabłocki na mydle,bo nie wywieszacie konkretnych argumentów,tylko rzeczy które są bzdurne każdemu kto porówna hałas i spaliny ciągnika,do hałasu i spalin TIRa,zwłaszcza gdy taka osoba jest z miasta i może tylko sobie pomażyć o takim"hałasie"i"strasznych spalinach".) |
IP Logged
|
Last Edited On: 13-04-2011 14:47:21 Autor Arturysta for the Reason
|
|
|
|
|
|
06-04-2011 13:35:10
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Poza tym,bardzo proszę Państwo o logowanie się tu,bo tak Wasze ksywki/nicki/pseudonimy są chronione hasłem,zamiast jak teraz,że dosłownie byle złośliwiec(a ich tu nie brakuje)może się pod Was podszyć i napisać pod Waszym podpisem kto wie co.O istotności takich"drobiazgów"mnie uświadomił osobnik na którego mówicie choćby"diabeł",wmawiając mi że była u mnie straż pożarna z Grodkowa żeby gasić za mną pożar,i jak nie wierzę,to niech se sprawdzę internet.Ludzie,to są kompletne bzdury!Nikt u mnie nie był,bo ja zawsze pilnuję podpaloną trawę póki wszystko nie wygaśnie,i palę zawsze gdy wiart nie wieje na ulicę.Powtarzam,żadna straż pożarna u mnie nie była,ale jest to przykładem na to że każdy tu może dosłownie każde swoje walnięte oszczerstwo na kogoś sobie wpisać,i tym bardziej jest się na różne świństwa narażonym gdy nie jest się tu zalogowanym.Proszę logujcie się. |
IP Logged
|
|
|
|
|
|
06-04-2011 13:24:01
|
|
|
Arturysta |
|
|
|
|
Forum :
Dyskusja ogólna
Temat:
Wieść gminna
Chyba w dużej mierze to zależy od przeglądarki.Teraz używam Firefoxa,i jest lepiej,a Chromem nawet nie dało się przejechać do Pana końcowych postów.
Co do mnie,moich tam spraw,muszę przyznać że świetnie sobie z wszystkim radziłem póki się leczyłem po swojemu,ziołami-Żeń-Szengem i Dziurawcem,i sami wspominacie ten okres gdy wszystko było koszone kosą po 3,nawet 4 razy w roku,nie tylko sadziłem sobie ziemniaczki,pietruszki,itd.Niestety i moi"mili"sąsiedzi mnie dojedli,jak i w ZUSie nastaszono mnie że leczenie ziołami zamiast neuroleptyki to nie leczenie,więc jak nie przestanę z ziołami na rzecz"prawdziwego leczenia",rentę będę miał cofniętą.Dodam do tego że lekarz regionalny też mi nie szczędził dręczycielstwa za te zioła.Więc zrobiłem jak mi kazano,biorę teraz neuroleptyki jak mi kazano(ale po swojemu),zamiast ziół,i widać tego"leczenia"skutki(Uwaga!Ale inne bez moich papierów inwalidzkich mają gorsze dżungle,no i jest poligon przed sklepem Bortów!).Z tych"leków"chyba jest najlepszy pożytek w ostatniej kiszce jako czopki!Proszę dać mi czas powrócić z powrotem do ziół,i znowu będzie u mnie porządek. |
IP Logged
|
|
|
|
|