Forum
Witaj Gość   [Zaloguj]
«pierwszapoprzednia21222324252627282930następnaostatnia»
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 26-05-2011 13:49:15 
Arturysta
Na forum od: 16-11-2010 14:25:10
Miasto
Forum : Dyskusja ogólna
Temat: Cytaty,złote myśli.

"Jest to złota zasada w życiu:wymagać mało od świata,a dużo od siebie."Władysław Biegański

"Postępuj zawsze tak,jakby to,co czynisz,miało być twoim ostatnim uczynkiem."Elias Canetti

"Tragedia współczesnego człowieka jest nie to,że wie on coraz mniej o sensie własnego życia,lecz że coraz mniej zajmuje się tym pytaniem."Vaclav Havel

"Żyj według życiorysu,który chciałbyś sobie napisać."Aleksander Kumor

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 26-05-2011 13:47:30 
Arturysta
Miasto
Temat: Wieść gminna

Drogi Panie Anthony,mam od kogoś taki materiał pro-po tych MOPSów i GOPSów,że zamieszczę tu osobny temat na ten temat gdy tylko znajdę czas!Oni z góry dostają swoje,i co im zostaje,to chowają do kieszonek!Skandal!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 25-05-2011 22:11:15 
Athony

Gość

Arturysto! Skąd wiesz, że na Marsie byłoby normalniej niż tutaj? Byłeś już tam na Marsie?  Zapewniam Cię, że w RP jest OK, ale jednak pod jednym warunkiem: Trzeba być VIP-em albo dobrym cwaniakiem!

Napisałem, że gmina do obwodnicy nie musi nic dopłacać. Bo nie musi. Co jednak wcale nie oznacza, że dopłacić nie może...  Może i owszem tylko ile i skąd jak budżet skoroszycki nie tęgi... Sam widzisz jak Twój "ulubiony GOPS" swój materiał kraje i ile mu pieniędzy dla podopiecznych staje...

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wielkanoc 2011 r.. 25-05-2011 13:24:01 
Arturysta
Miasto
Temat: Wielkanoc 2011 r

Yhymm...Co do tych świąt,podobno jestem otoczony,wręcz osaczony samymi Katolikami,którzy tradycyjnie stawiają ten dodatkowy talerz dla gościa,i mimo tego już tyle razy spendziłem święta sam jak pies,że nawet to już mnie nie boli,choć początkowo samotne święta były bólem nie do zniesienia nawet po paru dobrych głębszych.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 25-05-2011 13:19:00 
Arturysta
Miasto

"W życiu jest coś więcej do zrobienia,niż tylko zwiększyć jego tempo."Mahatma Gandhi

"W życiu może nas spotkać wiele klęsk i niepowodzeń,ale tylko jedne prawdziwa tragedia:przejście z dzieciństwa do starości bez osiągnięcia dojrzałości."Sydney Harris

"Wszyscy ludzie przechodzą przez życie jak aktorzy na scenie,mniej lub więcej ucharakteryzowani przez reżyserię społeczną."Aleksander Świętochowski

"życie wyłącznie dla siebie nie można nazwać życiem."Menander

"Życie jest komedią dla tych,którzy patrzą,a tragedią dla tych,którzy czują."Jonathan Swift

"Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa."Arystoteles

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 25-05-2011 13:16:48 
Arturysta
Miasto

Panie Anthony,ale ten pilot mi zrobił na złość!Nawet na Marsie byłoby normalniej.

No i widocznie znowu mi ktoś nagadał głupstw z tym,że gmina musiałaby dopłacić do obwodnicy,na co gmina nie ma kasy.I jestem za odłączeniem się od Skoroszyć na rzecz Grodkowa,i kropka!

IP Logged
Last Edited On: 25-05-2011 13:17:50 Autor Arturysta for the Reason
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 24-05-2011 21:07:32 
Anthony

Gość

Arturysto. Gmina Skoroszyce nic nie dopłaca do drogi wojewódzkiej nr 401, którą to drogą administruje Urząd Marszałkowski w Opolu. - No bo i czemu gmina miałaby coś dopłacać ?

Nie wylądowałeś na Marsie! Jesteś w RP!  Pozdrawiam.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Zmiany na stronie www.. 24-05-2011 16:15:23 
Arturysta
Miasto
Temat: Zmiany na stronie www

Panie Ireneuszu,proszę się postarać by ta strona nie sprawiała problemów na Operze i Chromie.Przez te najświeższe komplikacje na Chromie,tyle to wszystko bierze że aż mnie automatycznie wylogowuje gdy już się doczekam możności odpisu na forum.Na szczęście wyszedł już Firefox 4,są wyraźne poprawy,ale to nadal muł w porównaniu z Operą.

Pozdrawiam!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 24-05-2011 11:38:14 
Arturysta
Miasto

"Najlepsze to życie,które łączy troskę z beztroską."Platon

"Najważniejsze wyprawy w życiu to wychodzenie ludziom naprzeciw."Henry Boye

"Największa satysfakcja w życiu to świadomość,że się nikogo nie skrzywdziło."Antyfanes

"Należy tak organizować życie,aby każda chwila była ważna."Iwan S. Turgieniew

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 24-05-2011 11:37:16 
Arturysta
Miasto

Moim skromnym zdaniem,ludzie zaspamowali całą wieś całkowicie odwrotnymi wywieszkami do tych,które mogły coś wskórać.Do tego podobno gminę Skoroszyce i tak nie stać na dopłatę do tej obwodnicy,jeżeli znowu mnie nie wprowadzono w błąd.

Jednym słowem,to nie samolot zabrał mnie do Polski,lecz UFO na Marsa!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 22-05-2011 10:17:30 
Anthony

Gość

Strona internetowa gminy Skoroszyce donosi o jutrzejszej Sesji Rady Gminy w Starym Grodkowie. Coś tam chcą uchwalić... Miejsce: Świetlica w Starym Grodkowie godz. 10.00  Może warto chociaż poczytać te informacje.   A może warto jeszcze z tą gminą trochę poobradować?

Pozdrawiam.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Miło byłoby nam wszystkim..... 18-05-2011 13:27:35 
Arturysta
Miasto
Temat: Miło byłoby nam wszystkim...

Wpierw napiszę że teraz Google Chrome zaczyna mieć problemy z tą stroną(zacina się gdy dochodzi się prawym paskiem przeglądania na sam dół),nie tylko Opera,ale chodzi mi o to czy Pan się zgadza na temat"Kawały",ponieważ ze smakiem kawałów bywa różnie.W każdym razie,z pewnością taki temat by Panu tu ludzi ściągał jak lepiec muchy!Co Pan na ten pomysł?Pozdrawiam!

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 18-05-2011 11:34:55 
Arturysta
Miasto

"Musimy mieć do życia cierpliwość,ponieważ jest wieczne."Karel Capek

"Nadanie sensu życiu może doprowadzić do szaleństwa,ale życie bez sensu jest torturą niepokoju i próżnych pragnień,jest łodzią pragnącą morza i jednocześnie obawiająca się go."Edgar Lee Masters

"Najbardziej normalne życie to takie życie,w którym do niczego nie trzeba się zmuszać."Wiera F. Panowa

"Najciężej w życiu ma ten,kto usiłuje unikać trudności."Bolesław Prus
IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 17-05-2011 17:42:50 
Arturysta
Miasto

"Jeżeli będziesz żył wedle swojej natury,nigdy nie będziesz biedny;jeżeli wedle ludzkich mniemań-nigdy nie będziesz bogaty."Epikur

"Każdy pragnie żyć długo,ale nikt nie chciałby starości."Jonathan Swift

"Kochaj,żeby żyć,i żyj,żeby kochać."Dionisios Solomos

"Ludzie,chcąc się urządzić w życiu,zapominają żyć."Sarah Margaret Fuller
IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 17-05-2011 17:32:56 
Arturysta

Gość

Drogi Panie Anthony,bo to faktycznie jest straszne co ludzie wywożące szambowozy w pola,i dopiero kopcące traktorami,oraz pozbywające się śmieci tzw"własnym zakresem"wypisują.A co do tych"TIRów karawana od rana do rana",to przecież jest to pospolitym kłamstwem!Ostatnim razem,sołtys zamiast  zachować się jak człowiek i do mnie przyjść pogadać,to sobie zdzierał moje wywieszki jakbym był śmieciem,a nie(jak wiedzicie)kimś zdolnym do bycia"Arturystą"Starego Grodkowa(a nie tym durniem,debilem,czubem,itd,itp co jakaś rodzina Muminków o mnie w kółko opowiada).Lecz tych istnych kłamstw karawana z rana do rana to nie zdziera!Pytam,co to za sołtys?!Przecież można z takich wywieszek nieźle lać!Bić za to kierowców autobusowych?

Co do obwodnicy,skoro jest gdzie ją zrobić,to jestem już za,ponieważ jest istne trzęsienie ziemi na pierwszym piętrze gdy tylko TIR przejedzie.Jestem za tym aby tym argumentem się posłużyć,no bo faktycznie pupa zbita gdy się użyje innego,jak sam Pan napisał.

A tak na nie-pocieszenie,teraz bez obwodnicy mamy mono,i proszę wszystkich by również zdawali sobie z tego sprawę że po obwodnicy któraś ze stron będzie miała stereo.No ale tak trzeba,bo z pewnością nie tylko u mnie jest trzęsienie ziemi gdy TIR przejedzie.Pozdrawiam!

P.S.(Napisałem wtedy że im się w du.pach poprzewracało z racji tamtejszych bezsensownych wywieszek,jak i braku wiary że ta obwodnica jest w ogóle możliwa.I nie jestem teraz za obwodnicą,bo z tymi TIRami na obecnej szosie mogę skończyć jako placek w ciągu tych 14 lat,potrzebnych mi do nabycia tej rudery poprzez zasiedlenie.Proszę Państwa,jak mi się uda stąd się zmyć do jakiejś panienki z mieszkaniem w mieście,i tak będę Wam tą obwodnice wspierał jak tylko będę mógł,a zwłaszcza Wasze odłączenie się od tej psiarni,gminy Skoroszyce.Stary Grodków też zawsze będzie i moim domem,tak jak zawsze będzie Panu Ireneuszowi.)

P.S.2(Za szybko się włącza autowylogowanie,jak na moje tempo pisarskie.)

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 16-05-2011 23:13:29 
Athony

Gość

Arturysto! Ja też przejeżdżając obok niektórych banerów odczuwam podobne reakcje jak ci kierowcy PKS-u, o których piszesz. Tyle, że tych haseł nie komentuję. Spaliny, trucizny, hałas itp podmioty z haseł ogrodzeniowych odbieram coś na wzór "animalsów" czy ekologów "osadzonych" na drzewach w okolicach np Rospudy. Ale gdyby na banerach pisało coś na wzór, że "obwodnica ma być zrobiona bo nam się należy" - to ci kierowcy PKS posądzaliby pewnie z kolei wieś o zachłanność. Bo to tylko ok. 500 ludzi a ile by chcieli...  Dlatego nie jest ważne "z jakiej beczki" się upominamy o swoją obwodnicę, lecz ważniejsze jest to że ona nam się należy bez dwóch zdań. I właśnie dlatego ma być zrobiona. Pozdrawiam.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 16-05-2011 11:03:33 
Arturysta
Miasto

Drogi Panie Anthony,ja nie jestem winien temu o czym kierowcy autobusów sobie rozmawiają z pasarzerami.Miałem się z nimi kłucić,gdy sam dostrzegam conajmniej dziwactwo na wielu banerach,by nie powiedzieć idiotyzmu,podczas gdy faktyczny problem z braku obwodnicy jest jakby wszystkim lekturami Einstein'a przy plewnienia buraków?Ja już swoje napisałem,i jak na mój rozum(może"chory",może inaczej postrzegający rzeczywistość-jak kto woli)nic lepszego nie mają.I wie Pan co wzamian za kolejne takie rozwiązanie/pomysł dostanę od tych"najdelikatniejszych motylków"?-Następny kamyk w szybę w nocy.Jedne prysknięcie na szybie już mam.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 16-05-2011 10:51:33 
Arturysta

Gość

"Często szuka się sensu życia przy pomocy bezsensownych metod."Aldous Huxley

"Człowiek we własnym życiu gra zaledwie mały epizod."Stanisław Jerzy Lec

"Idź przez życie z podniesionym czołem,a nie z zadartym nosem."Magdalena Samozwaniec

"Jest tylko jeden sposób,aby czuć się dobrze:należy nauczyć się być zadowolonym z tego,co się otrzymało,a nie dążyć do tego,czego akurat nie ma."Theodor Fontane
IP Logged
 Tytuł:Odp:Wieść gminna.. 14-05-2011 21:35:31 
Anthony

Gość

Arturysto! Staremu Grodkowowi ta obwodnica się należy jak przysłowiowemu psu kość! Mieszkańcy Starego Grodkowa to w żadnym razie nie są "najdelikatniejsze motylki". To są normalni mieszkańcy tego kraju. To są Polacy niczym w zasadzie nie różniący się od "lokatorów" Wrocławia,  Krakowa czy Warszawy. Dla tych ostatnich zawsze i wszędzie jest wszystko. To dlaczego dla nas ma obwodnicy akurat nie być? Toż przecież już chyba z siedem lat jesteśmy pełnoprawnymi europejczykami zachodniego teamu.. Kiedy zatem ten dobrobyt ma u nas się wreszcie pojawić? A obwodnica to wcale nie żaden specjalny luksus europejski. To jest najnormalniejszy europejski standard. Jak sobie przypominam obietnice naszych obiecywaczy sprzed referendum europejskiego z pierwszego maja 2004r to mnie wręcz szlag trafia, że tak frajersko wtedy nabito nas w przysłowiową butelkę...  Pozdrawiam.

IP Logged
 Tytuł:Odp:Cytaty,złote myśli... 13-05-2011 16:51:27 
Arturysta
Miasto

"Życia nikt nie otrzymuje na własność,lecz wszyscy do użytku." Lukrecjusz

"Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń,jest tylko zupełnie inne." William Shakespeare

"Życie wieczne byłoby tak samo uciążliwe,jak nie spać przez całe życie." Anton P. Czechow

"Żyj tak,aby znajomym zrobiło się nudno,gdy umrzesz." Julian Tuwim
IP Logged
Pokaż stron #  «pierwszapoprzednia21222324252627282930następnaostatnia»